Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g zeytinyağı
- 150 g soğan, dörde bölünmüş
- 10 g maydanoz, sadece yaprakları
- 2 sarımsak
- 300 g kabak, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 100 g havuç, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 1 adet tavuk budu, derisiz, kemikli (yakl. 150 g)
- 1050 g su
- 1 ¾ - 2 tk tuz
- 150 g kale lahanası, küçük parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 400 g konserve kuru fasulye, suyu süzülmüş
- 10 g taze fesleğen yaprağı, ince dilimlenmiş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 998.8 kJ / 238.7 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 450.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vişne Reçeli
1 Std. 10 Min
Varoma® Güveç'te Pratik Ekmek
2h 20min
Muzlu ve Narlı Chia Puding
4hod. 10min
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1 godz. 30 min
Portakal Soslu Ilık Bulgur Salatası
40 dk
Tütsülenmiş Uskumrulu ve Semizotlu Dip
10 Min
Fındıklı Tahin Pekmez
1 Std. 10 Min
Sotelenmiş Biber ve Soğan
25 min
Domates Salçası
2h 20min
Limonlu Sorbe
12h 15min
Pratik Çilekli Dondurma
20 dk
Kavunlu Dondurma
6h