Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g zeytinyağı
- 150 g soğan, dörde bölünmüş
- 10 g maydanoz, sadece yaprakları
- 2 sarımsak
- 300 g kabak, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 100 g havuç, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 1 adet tavuk budu, derisiz, kemikli (yakl. 150 g)
- 1050 g su
- 1 ¾ - 2 tk tuz
- 150 g kale lahanası, küçük parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 400 g konserve kuru fasulye, suyu süzülmüş
- 10 g taze fesleğen yaprağı, ince dilimlenmiş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 998.8 kJ / 238.7 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 450.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taze Domatesli Kabak Çorbası
40 Min
Ketçap ve Biber Dolgulu Poğaça
1h 55min
Havuç Çorbası
35 Min
Peynirli Sebze Çorbası
35 Min
Bolonez Soslu Kabak Zoodle
40 Min
Taze Soğanlı Kabak ve Domates Çorbası
40 Min
Karpuz ve Narenciyeli Mokteyl
10 dk
Mayasız, Yumurtalı, Pratik Yulaf Ekmeği
1h 10min
Bol Elmalı Kek
2 godz. 30 min
Domatesli ve Biberli Makarna
30min
Mercimekli Karışık Sebze Çorbası
50 Min
Labneli Pratik Kabak Çorbası
25 min