Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 eggs (grade A), room temperature
- 2 egg yolks (grade A), room temperature
- 90 g caster sugar
- 1 tbsp cake stabilizer (type Ovalette®)
- 40 g all-purpose flour
- 20 g milk powder
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp vanilla extract
- 90 g salted butter, melted
- 1 tsp cocoa powder
- 100 - 150 g hazelnut and chocolate cream (Nutella)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 57 mg
Alternatywne przepisy
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1h 10 min
Chocolate Batik Cookies
45 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Coconut Jelly
3h 15 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45 min