![Sweet and sour pork ribs Sweet and sour pork ribs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/21E1677F-9874-404E-AD55-127ED3F92312/Derivates/CA697C2C-24A1-43C7-ABD0-183DA15D6B25.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 10 g fresh ginger root, thinly sliced
- 500 g pork spare ribs, cut into pieces (4-5 cm)
- 50 g rock sugar
- 30 g rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 50 g rice vinegar
- 15 g light soy sauce
- 15 g dark soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2066 kJ / 494 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Salted Fish Pork Belly
30min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min