Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 10 g fresh ginger root, thinly sliced
- 500 g pork spare ribs, cut into pieces (4-5 cm)
- 50 g rock sugar
- 30 g rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 50 g rice vinegar
- 15 g light soy sauce
- 15 g dark soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2066 kJ / 494 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Salted Fish Pork Belly
30min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Taiwanese three cup chicken
20min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Pineapple Pork Ribs
1óra 10p
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Braised pork belly
55 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min