Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- Weissmehl zum Bemehlen
- 250 g Zucker
- 100 g Orangensaft
- 100 g pflanzliches Öl
- 2 Bio-Orangen, nur abgeriebene Schale
- 4 Eier
- 300 g Weissmehl
- 2 TL Backpulver
- Orangensaft zum Beträufeln (opcjonalnie)
- Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1726.3 kJ / 412.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 122.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Streuselzopf
1h 30min
Muffins mit Schoggi aus dem Eggpoacher
1h
Pfirsich-Bananen Konfitüre
50min
Kürbis-Kokossuppe
45min
Joghurtkuchen
1h 40min
Winterkuchen mit Mandarinen und Mandeln
2h 35 min
Haselnuss-Schoggi-Roulade
1h
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1h 25min
Fleischbällchen in Pilzsauce
35 Min
Luftiger Schokolade-Kaffee-Kuchen
1h 20 min
Gefüllte Vollkornbrötchen mit Gemüsesticks und Dip
1h 10min
Apfel-Rührkuchen
50min