Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g amêndoa c/ pele
- 80 g açúcar
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 10 g água
- 150 g coco ralado
- 50 g açúcar em pó (opcjonalnie)
-
200
g chocolate branco em pastilhas
lub 200 g chocolate branco p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2189.5 kJ / 523.3 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 40.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 26.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sericaia
1j 30 menit
Pudim de ovos
45 Min
Bolo base
1h 50 min
Bolo algarvio
1j
Bolo de ananás Retro na Varoma
1j
Macarons de limão com curd de limão e ganache de iogurte
2 Std. 30 Min
Nuvens de morango
5h 20min
Creme de speculoos
15 Min
Pão de Aveia e Sementes
1 Std. 45 Min
Tarte de maçã coberta - TM6
2 Std.
Parfait de noz e ovos-moles da Ana Isabel Ferreira
5h
Marinada coreana para porco
5 Min