蓮藕煎餅
TM6 TM5 TM31

蓮藕煎餅

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 400 克 水
  • 170 克 蓮藕 ,去皮,切片
  • 1 茶匙 蓮藕粉
  • 1 小撮 鹽
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • 20 克 青蔥 ,切蔥花
  • 1 茶匙 芝麻葉 (韓國芝麻葉),切碎 (opcjonalnie)
    lub 1 茶匙 紫蘇葉 ,切碎 (opcjonalnie)
  • 16 片 蓮藕 ,去皮,切片,約0.3 公分
  • 1 大匙 油

Wartości odżywcze
na 8 片
Kalorie
1252.2 kJ / 299.3 kcal
Białko
6.3 g
Węglowodany
41.6 g
Tłuszcz
14.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
11.3 g
Sód
254.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy