Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 水
- 170 克 蓮藕 ,去皮,切片
- 1 茶匙 蓮藕粉
- 1 小撮 鹽
- 1 小撮 白胡椒粉
- 20 克 青蔥 ,切蔥花
-
1
茶匙 芝麻葉 (韓國芝麻葉),切碎
(opcjonalnie)
lub 1 茶匙 紫蘇葉 ,切碎 (opcjonalnie) - 16 片 蓮藕 ,去皮,切片,約0.3 公分
- 1 大匙 油
- Wartości odżywcze
- na 8 片
- Kalorie
- 1252.2 kJ / 299.3 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 254.8 mg