Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 670 g de agua
- 300 g de champiñón blanco fresco en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de cebolla, reducida a la mitad
- 2 dientes de ajo
- 320 g de arroz para risotto
- 100 g de vino blanco
- 1 cdita de caldo de verduras en pasta
- 5 g de sal
- 250 g de camarones medianos crudos, sin cáscara
- 50 g de mantequilla, cortada en cubos
- 50 g de queso parmesano, en rebanadas finas con un pelador o un cuchillo afilado (menos de 1 mm)
- 2 ramita de perejil finamente picado (opcjonalnie)
- 2 ramitas de hojas de albahaca fresca
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 10488.7 kJ / 2506.9 kcal
- Białko
- 85 g
- Węglowodany
- 277.2 g
- Tłuszcz
- 108.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 4101.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con calabacita y tocino
35min
Crema de brócoli
45min
Pisco sour
10 min
Mousse de cilantro
4 Std. 15 Min
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40min
Strogonoff de pollo
40min
Crema de zapallito italiano
50min
Risotto con hongos a la cerveza
40min
Arroz caldoso con leche de coco y camarones
50min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50min
Cebolla caramelizada
45min
Plateada al jugo
3j 40 menit