Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 270 g de harina
- 100 g de aceite de oliva
- 60 g de agua
- 8 - 10 hojas de albahaca frescas, al gusto
- 1 cda de cáscara de limón amarillo
- ½ cdita de sal
Relleno
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla, en cuartos
- 30 g de jitomate deshidratado en aceite, escurridos
- 300 g de pechuga de pollo, en cubos (2 cm)
- ½ cdita de sal
- 1 pizca de pimienta recién molida
- 250 g de jitomate cherry, en mitades
- 200 g de crema (min 30% de grasa)
- 2 huevos
- 60 g de queso feta
- 1 pizca de nuez moscada en polvo
- 10 hojas de albahaca frescas troceadas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1995 kJ / 476.8 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 421 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Quiche de brócoli con harina de quinoa
45min
Quiche de espinacas con tocino
2 godz.
Stroganoff de res TM6
1 godz.
Estofado cremoso de pollo en mostaza
40min
Tartaleta de calabaza y verduras
2 godz.
Pollo a la pizzaiola
55 min
Hojaldre de pollo
2 godz.
Polenta con albóndigas en salsa de jitomate
1 godz. 10 min
Quiche de jamón serrano y jitomate
55 min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1 godz.
Pay de atún
1 godz. 40 min