
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g de farine
lub 540 g de farine d'épeautre claire - 260 g d'eau
- 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
- 40 g d'huile végétale
- 1 pincée de sucre (opcjonalnie)
- 10 g de sel
- farine pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1066 kcal / 4464 kJ
- Białko
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 181.5 g
- Błonnik
- 11.9 g