Urządzenia i Akcesoria
Schneller Grießpudding mit heißen Kirschen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch1000 g
-
Sahne300 g
-
Zucker80 g
-
Hartweizengrieß200 g
-
Zitronenschale, gerieben (opcjonalnie)2 TL
-
Salz1 Prise
-
Speisestärke2 TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht davon 20 g optional35 g
-
Schattenmorellen abgetropft, Saft aufgefangen350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
131 mg
Białko
12 g
Kalorie
2074 kJ /
496 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti-Eis-Dessert
10 min
Sahne-Grießpudding
20 min
Gnocchi mit jungen Möhren und Spinatsauce
40 min
Pellkartoffeln
35 min
Schokoladenpudding
15 min
Vanillepudding
15 min
Milchreis mit Rhabarber
1 godz.
Kohlrabi-Kartoffel-Eintopf mit Mettwürstchen
30 min
Rahmspinat mit Kartoffelpüree und Ei
45 min
Der Milchreis
45 min
Gebackener Rosenkohl mit Kartoffelecken, Eiern und Senfsauce
55 min
Spaghetti Miracomix
20 min