Urządzenia i Akcesoria
Schneller Grießpudding mit heißen Kirschen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch1000 g
-
Sahne300 g
-
Zucker80 g
-
Hartweizengrieß200 g
-
Zitronenschale, gerieben (opcjonalnie)2 TL
-
Salz1 Prise
-
Speisestärke2 TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht davon 20 g optional35 g
-
Schattenmorellen abgetropft, Saft aufgefangen350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
131 mg
Białko
12 g
Kalorie
2074 kJ /
496 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dein Eis
5 min
Tortellini-Spinat-Auflauf
1 godz.
Pudding
15 min
Overnight Reissalat mit Gurke und Dill
8 godz. 15 min
Frühlings-Kartoffelsalat
3 godz. 30 min
Nusspfannkuchen mit Kirschkompott
40 min
Karamellkeks-Pudding
20 min
Milchreis mit Rhabarber
1 godz.
Schoko-Grießpudding
15 min
Der Milchreis
45 min
Kohlrabi-Kartoffel-Eintopf mit Mettwürstchen
30 min
Spaghetti-Eis-Dessert
10 min