Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hardal
- 30 g bal
- 1 kırmızı chili biberi, çekirdeksiz
- 5 - 10 g taze zencefil (ince dilimlenmiş)
- 15 g limon suyu
- 100 g yoğurt
-
20
g kanola yağı
lub 20 g zeytinyağı - ½ tk tuz
- 2 tutam karabiber
- 2 yk frenk soğanı (ince doğranmış)
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 1626.8 kJ / 388.8 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1767.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Somonlu ve Ispanaklı Arpa Şehriye
40min
Sarımsaklı Salata Sosu
5 Min
Asya Usulü Salata Sosu
Brak ocen
Zencefilli Salata Sosu
10 Min
Buharda Tavuklu Akdeniz Salatası
1h 10min
Tavuklu Buddha Bowl
1h
Patates Salatası
1h
Buharda pişmiş biber
25 Min
Kestane ve Kuru Meyve Doldurulmuş Hindi
Brak ocen
Buharda Dil Balığı ve Beyaz Peynirli Roka Salatası
50 Min
Ton Balıklı Ezme
10 Min
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1h