Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g zeytinyağı
- 225 g çilek
- 55 g limon suyu
-
1
yk kırmızı şarap sirkesi
lub 1 yk sirke (üzüm) - 2 yk bal
-
1
tk Dijon hardalı
lub 1 tk hardal - ¼ tk kurutulmuş zencefil tozu
- ¼ tk tuz
- Wartości odżywcze
- na 340 g
- Kalorie
- 3017.9 kJ / 721.3 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 57.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 643.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kuru Fasulye
10h
Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 35min
Zencefilli Baharat Karışımı
Brak ocen
Zencefil ve Portakallı Bitki Çayı
15 Min
Misket Limonu ve Kişnişli Salata Sosu
Brak ocen
Rendelenmiş Havuç Salatası
10 Min
Somon ve İnce Bulgur, Kurutulmuş Domatesler İle
35 Min
Çikolata ve Fıstık Ezmeli Tiramisu
15 Min
Elmalı Çörek
2 godz. 20 min
Sade Kek
1 Std. 10 Min
Sütlü Türk Kahvesi
5 Min
Peynirli Omlet
15 Min