Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Hindistan cevizi yağı
- 60 g tereyağı,küçük parçalara bölünmüş, kalıbı yağlamak için ekstra tereyağı
- 3 adet yumurta
- 130 g Hindistan cevizi şekeri
- 30 g İrlanda kreması likörü (Baileys)
- 50 g badem unu
- 50 g toz fındık
- 50 g Hindistan cevizi unu
- 50 g tam buğday unu, kalıbı unlamak için ekstra tam buğday unu
- 15 g kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 adet şeftali, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1155.6 kJ / 276.2 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzer Turta
50 Min
Pizza Margherita
2h 15min
Domatesli Nohutlu Pankek
40min
Cevizli Bursa Lokumu
3小时 5 分钟
İtalyan Baharat Karışımı
15 Min
Patates ve Sebze Püresi
45min
Pudra Şekeri
5 min
Portakallı ve Tarçınlı Çörekler
5h 30 min
Kremalı ve Çıtır Karamelli Berliner
5h 30 min
Temel Muhallebi
15 Min
Çaylı Kek
45min
Havuçlu Cevizli Kek
2 Std. 45 Min