Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuzu
- 2 tk tuz
- 1 dal biberiye, taze, sadece yaprakları
- 3 dal nane, sadece yaprakları
- 1 adet chili biberi, parçalara bölünmüş
- 100 g zeytinyağı
- 1500 g kuzu kolu, kemikli (1 kuzu kol)
-
100
g beyaz şarap
lub 100 g su - 150 g su
Polenta ve Brokoli
- 135 g tane mısır (patlamamış), kuru
- 80 g Parmesan peyniri, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 800 g su
- 600 g brokoli, çiçeklerine ayrılmış
- sıcak su, polentayı pişirmek için (gerekirse)
- ¾ tk tuz
- 40 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 4756.2 kJ / 1136.8 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 84.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.7 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 1954.9 mg
Alternatywne przepisy
Biber Soslu Hindi Köftesi
55 dk
Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler
50 dk
Tavuk ve Pirinç Şehriyeli Asya Usulü Çorba
1h 15min
Taze Otlu Kuzu, Bezelye Püresi ve Kuşkonmaz
Brak ocen
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1h 20min
Körili Elma ve Tatlı Patates Eşliğinde Pastırmalı Tavuk Sarma
Brak ocen
Kırmızı Orman Meyveleri Likörü
25 min
Karnıyarık
1sa
Kanton Usulü Karidesli Pilav
50 dk
Karidesli ve Sarımsak Soslu Pirinç Şehriyesi
1h 15min
Ekşili Köfte
1h 15min
Buharda Pişmiş Çipura ve Renkli Biberler
25 min