Ikan Bakar dengan Sambal Mangga

Ikan Bakar dengan Sambal Mangga

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porsi

Składniki

  • ikan nila segar, utuh (masing-masing sekitar 500 g), dibersihkan, buang sisik dan isi perut (lihat tips)
    2
  • garam
    2 ½ sdt
  • jeruk nipis sari buah saja
    1
  • mangga muda dikupas, biji dibuang, potong bagi dua
    250 g
  • bawang merah
    30 g
  • bawang putih
    15 g
  • cabai merah keriting potong bagi dua
    60 g
  • cabai rawit merah
    20 g
  • tomat merah potong bagi empat
    1
  • terasi
    1 sdt
  • kaldu ayam bubuk
    ½ sdt
  • gula
    1 sdm
  • minyak sayur tambahkan untuk mengoles
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1673 mg
Białko 82 g
Kalorie 2851 kJ / 682 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie