Wersje kompatybilne
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g çavdar unu
- 250 g tam buğday unu
- 480 g su, ılık
- 25 g taze maya, ufalanmış
- 40 g keten tohumu
- 40 g kabak çekirdeği içi
- 40 g ay çekirdeği içi
- 10 g tuz
- tereyağı, kalıbı yağlamak için
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 663.2 kJ / 158.5 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 266.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2h 30min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Tencerede Pratik Ekmek
2 Std. 20 Min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2 Std.
Yoğurtlu Ekmek
3h
Karabuğdaylı Ekmek
2h 30min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1 godz. 50 min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1 Std. 35 Min
Cevizli Pratik Ekmek
45min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Sütlü Minik Ekmekler
1 Std. 45 Min
Pratik Buğday Ekmeği
40min