Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g soyulmuş karabuğday, kavrulmuş
- 250 g un
- 150 g tam buğday unu
- 40 g ay çekirdeği içi
- 40 g keten tohumu
- 40 g susam tohumu, beyaz
-
25
g yaş maya, ufalanmış
lub 1 paket kuru maya -
5
g bal
lub 5 g şeker - 300 g su, ılık, hamura sürmek için ekstra su
- 20 g elma sirkesi
- 10 g tuz
- tereyağı, kalıbı yağlamak için
- yulaf gevreği, kalıba ve ekmeğe serpmek için
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 638.6 kJ / 152.6 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 159.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sütlü Minik Ekmekler
1h 45min
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2h 50min
Yoğurtlu Ekmek
3h
Baget ekmek
3h 45min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50min
Tencerede Pratik Ekmek
2h 20min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Köy Ekmeği
2h
Çavdarlı Yassı Ekmek
2h 10min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2 godz. 30 min