Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g soyulmuş karabuğday, kavrulmuş
- 250 g un
- 150 g tam buğday unu
- 40 g ay çekirdeği içi
- 40 g keten tohumu
- 40 g susam tohumu, beyaz
-
25
g yaş maya, ufalanmış
lub 1 paket kuru maya -
5
g bal
lub 5 g şeker - 300 g su, ılık, hamura sürmek için ekstra su
- 20 g elma sirkesi
- 10 g tuz
- tereyağı, kalıbı yağlamak için
- yulaf gevreği, kalıba ve ekmeğe serpmek için
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 638.6 kJ / 152.6 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 159.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2j 30 menit
Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler
50min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Tencerede Pratik Ekmek
2 Std. 20 Min
Pufidik Glütensiz Ekmek
1 Std. 15 Min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1 Std. 50 Min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2h
Yoğurtlu Ekmek
3 Std.
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1 Std. 35 Min
Cevizli Pratik Ekmek
45min
Sütlü Ekmek
2 godz. 35 min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5 godz.