Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- tereyağı, kalıbı yağlamak için
- 500 g su
- 50 g bal
-
25
g taze maya, ufalanmış
lub 2 tk kuru maya - 500 g tam buğday unu, kalıba serpmek için ekstra tam buğday unu
- 1 ½ tk tuz
- 35 g susam tohumu, herhangi bir renk
- 35 g keten tohumu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1150 kJ / 275 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1 godz. 50 min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2 Std.
Yoğurtlu Ekmek
3h
Keten Tohumlu Kraker
1 godz. 50 min
Portakal Soslu Tavuk Baget
1sa 25 dk
Karabuğdaylı Ekmek
2h 30min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1 godz. 50 min
Cevizli Pratik Ekmek
45min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek
1sa 10 dk
Sütlü Minik Ekmekler
1 Std. 45 Min