Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- tereyağı, kalıbı yağlamak için
- 500 g su
- 50 g bal
-
25
g taze maya, ufalanmış
lub 2 tk kuru maya - 500 g tam buğday unu, kalıba serpmek için ekstra tam buğday unu
- 1 ½ tk tuz
- 35 g susam tohumu, herhangi bir renk
- 35 g keten tohumu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1150 kJ / 275 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zeytinyağlı Ekmek
2 godz. 10 min
Sütlü Minik Ekmekler
1h 45 min
Yoğurtlu Ekmek
3sa
Karabuğdaylı Ekmek
2 godz. 30 min
Tam Buğdaylı ve Bademli Buharda Ekmek
2sa
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2sa
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50 min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5 Std.
Mayasız, Yumurtalı, Pratik Yulaf Ekmeği
1h 10 min
Çavdarlı Yassı Ekmek
2 godz. 10 min
Varoma® Güveç'te Pratik Ekmek
2 godz. 20 min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1sa 20 dk