Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 500 g Zopfmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 60 g Butter, in Stücken (1 cm)
- 50 g Zucker
- 1 TL Zimt
- 1 ½ TL Salz
- 8 Haselnüsse
- 16 dunkle Sultaninen
- 1 Ei, verklopft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1564 kJ / 372 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Süsser Grittibänz
2 godz. 15 min
Gedünstetes-Gemüse
10 min
Erlebniskochen
2h
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 min
Menü: Forellenfillet mit Spargel-Rahmgemüse, Reis und Fruchteis
1 Std.
Muffins mit Schoggi aus dem Egg poacher
40 Min
UrDinkel Brot
11 Std.
Crêpeteig
1h 15min
Kartoffelstock nature
55min
Waadtländer Kreuzbrot
13h 30 min
6-Strang-Butterzopf
2h 35min
Berner Zopf
1h 45min