Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 1 Blätterteig, ausgewallt, eckig, (42 cm x 26 cm)
Cremefüllung
- 2 Eier
- 50 g Zucker
- 2 EL Maisstärke
- 1 Päckchen Vanillezucker (10 g)
- 250 g Vollmilch
- 3 Gelatineblätter, 5 Minuten in kaltem Wasser eingeweicht, ausgedrückt
- 200 g Vollrahm, gekühlt
Fertigstellung und Glasur
- 2 EL Quittengelee
- 1 EL Wasser, heiss
- 5 Tropfen Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3148 kJ / 755 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spitzbueben
1 Std. 40 Min
Basler Brunsli
8h 40min
Erdbeer-Quarkroulade
1h 30min
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40min
Knöpfli
50min
Linzer Torte
1h
Bretzeli
2h 30min
Käse-Spätzli
1 Std. 10 Min
Zitronenroulade
3 Std.
Nussgipfel
1 Std. 40 Min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50min
Emmentaler Meringues
2h 15 min.