Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Himbeersauce
-
200
g Himbeeren, frisch
lub 200 g Himbeeren, gefroren, frisch - 100 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
Pavlova
- 330 g Zucker
- 250 g Eiweiss (ca. 8 Eiweisse), zimmerwarm
- 1 Prise Weinstein-Backpulver
- 1 TL Essig
- 1 TL Vanilleextrakt, natürlich
- 2 EL Maisstärke (z. B. Maizena) (20 g)
Himbeercreme und Fertigstellung
- 600 g Rahm
-
20
g Himbeeren, frisch
lub 20 g Himbeeren, gefroren, frisch -
500
g Beeren, gemischt, frisch nach Belieben in
Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova mit gemischten Beeren
5h 30min
Klassisches Beefsteak Tatar
30 Min
Caponata Siciliana
30 Min
New York Cheesecake
6 Std. 30 Min
Nussglace
5h 20min
Brownies
45 Min
Hummus
5min
Zitronentarte mit Baiserhaube
2 Std. 30 Min
Schweizer Cake
15 Std.
Himbeer-Orangen-Glacé
5hod. 10min
Egli-Knusperli
1 Std.
Pastateig
1 Std.