Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, gekühlt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Weissmehl
- 4 Eigelbe
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Vanilleextrakt
- 50 g Puderzucker
Apfelmasse
- 1500 g Äpfel, geschält, Kerngehäuse entfernt, in Vierteln
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 40 g Zucker
Meringue-Füllung
- 4 Eiweisse
- 150 g Puderzucker
- Zimt zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1940 kJ / 461 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 Std. 30 Min
Thon-Dip
5 dk
Erdbeer-Quarkroulade
1 Std. 30 Min
Vanillekipferl
1 Std. 30 Min
Brownies
45 Min
Kräuter-Knoblauch-Brot
3h 30min
Erdbeer-Holunder-Tiramisu
3h 15 min
Zitronenroulade
3hod.
Beerencake
1小时 15 分钟
Stracciatella-Tiramisu
2 Std. 30 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Rüeblitorte
1 Std. 10 Min