Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Meringue-Crumble
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Portionen
Składniki
Mürbeteig
-
Butter gekühlt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Weissmehl400 g
-
Eigelbe4
-
Backpulver1 TL
-
Vanilleextrakt1 TL
-
Puderzucker50 g
Apfelmasse
-
Äpfel geschält, Kerngehäuse entfernt, in Vierteln1500 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Zucker40 g
Meringue-Füllung
-
Eiweisse4
-
Puderzucker150 g
-
Zimt zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1940 kJ /
461 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon-Cheesecake mit Nuss-Crunch
4h 35min
Stracciatella-Tiramisu
2h 30min
Kräuter-Knoblauch-Brot
3h 30min
Schoggichüechli
45min
Brownies
45min
Cremeschnitten
2h 25min
Erdbeer-Holunder-Tiramisu
3h 15min
Beerencake
1h 15min
Osterkuchen
1h 45min
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1h 30min
Rüeblitorte
1h 10min
Schwedischer Rüebli-Brownie
2h