Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
鸡肉咖喱
- 25 克 油
- 3 个 蒜头
- 120 克 洋葱 ,切块,2厘米
- 200 克 胡萝卜 ,切片,1厘米
- 1 汤匙 咖喱粉
- 125 克 面粉
- 500 克 水
- 2 茶匙 鸡肉高汤酱 (见要诀)
- 20 克 蜂蜜
- 15 克 日式浓口酱油
- ½ 茶匙 印度综合香料
- 1 片 干月桂叶
- 100 克 日式面包粉
- 1 个 蛋
- 2 块 鸡胸肉排
蒸米饭
- 350 克 短粒米
- 900 克 水
- 1 茶匙 海盐
- 油 ,油煎用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 5199.5 kJ / 1238 kcal
- Białko
- 52.7 g
- Węglowodany
- 113.9 g
- Tłuszcz
- 62.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1465 mg