Helado de canela y yogur sobre hojaldre con manzana

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
8 raciones

Składniki

Helado de canela y yogur
  • 400 g de leche
  • 120 g de azúcar moreno
  • 1 pellizco de sal
  • 4 palos de canela
  • 1 cucharadita de canela molida
  • 3 yogures naturales
Crema pastelera
  • 250 g de leche
  • 35 g de azúcar
  • 10 g de azúcar vainillado
  • 30 g de harina de repostería
  • 1 huevo
  • 1 yema de huevo
Montaje y horneado
  • 1 lámina de masa de hojaldre rectangular
  • 1 - 2 manzanas (con piel y sin semillas), en láminas de 3 mm
  • 1 - 2 cucharadas de azúcar moreno
  • 1 cucharada de mermelada de albaricoque
  • 1 cucharada de agua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 229.9 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1546 kJ / 369 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 51.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...