Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème fouettée
- 285 g de crème à fouetter, 35% M.F., réfrigérée
Mousse au beurre d'arachides et bananes
- 395 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses, réfrigérée
- 85 g de beurre d’arachides, crémeux
- 115 g de sucre de canne complet non raffiné
- 450 g de bananes bien mûres, en morceaux (2,5 cm/1 po), congelées
-
2
blancs d'œufs (voir Conseil)
lub 60 g de blancs d'œufs pasteurisés (voir Conseil) - 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 285 g de gaufrettes à la vanille
- 3 bananes en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2465.5 kJ / 589.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 172.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaronis crémeux au fromage
30 min
Booster Immunitaire
5min
Salade tex-mex au quinoa et au poulet
30 min
Mélange d'épices à steak de Montréal
5min
Poulet sauce mole verde
1h 5min
Pizza à la mozzarella de noix de cajou (Matthew Kenney)
Brak ocen
Barres Nanaimo
3 godz. 5 min
Coupelles de polenta aux crevettes et au parmesan
45 min
Sauce Alfredo à base de plantes (Matthew Kenney)
1 godz. 30 min
Brownies à la stout
45 min
Soupe aux pois
2 godz. 10 min
Gâteau Aloha aux carottes
1 godz. 20 min