Tagine de carne, arroz e bolinhos de pistácio a vapor

Tagine de carne, arroz e bolinhos de pistácio a vapor

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 doses

Składniki

  • pistácio s/ casca e s/ sal
    80 g
  • chocolate branco partido em pedaços
    60 g
  • manteiga
    50 g
  • leite
    120 g
  • ovo
    1
  • farinha tipo 55
    150 g
  • açúcar
    70 - 90 g
  • fermento em pó p/ bolos
    1 c. chá de
  • sal
    1 pitada de
  • água
    1200 g
  • arroz basmati
    200 g
  • azeite
    20 g
  • alho
    1 dente de
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • paus de canela
    2
  • anis estrelado
    1
  • folhas de louro
    2
  • vagens de cardamomo
    6
  • sementes de funcho secas (opcjonalnie)
    1 c. chá de
  • carne de vaca s/ nervos e s/ ossos cortada em cubos (3 cm aprox.) e secos com papel absorvente (ver dica)
    250 g
  • cebola cortada em cunhas
    100 g
  • beringela (300 g aprox.), cortada em cubos (2 cm aprox.)
    1
  • vinho tinto (opcjonalnie)
    200 g
  • pasta de harissa
    1 c. sopa de
  • caldo de carne caseiro
    2 c. chá de
    1 cubo de caldo de carne
  • alperces secos
    10
  • azeitonas s/ caroço
    100 g
  • garam masala
    1 c. sopa de
  • paprika
    2 c. chá de
  • açafrão (opcjonalnie)
    2 filamentos de
  • coentros em pó
    1 c. chá de
  • pimenta
    ¼ c. chá de
  • Salsa só as folhas picadas, q.b. p/ servir
  • Amêndoa laminada torrada q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 680.3 kcal / 2846.5 kJ
Białko 21.7 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 94.4 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 1035.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...