Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
辣酱
- 600 克 红甜椒 ,去籽,切块
- 150 克 洋葱 ,一切二
- 3 瓣 蒜头
- 40 克 橄榄油
- 2 - 3 支 干辣椒 (例如鸟眼辣椒)
- 10 克 新鲜迷迭香 ,取叶
- 1 克 黑胡椒粉 ,约2-3小撮
- 2 - 3 克 咖喱粉 ,约1茶匙
- 10 克 鲜榨柠檬汁
- 5 克 盐
- 40 克 蜂蜜
- 1 只 鸡 ,约 1200-1500克
土豆
- 500 克 新鲜小土豆 ,不削皮,洗净沥干
- 10 克 新鲜莳萝 ,切碎
- 30 克 黄油 ,碎片
- 1 克 盐 ,约2-3小撮
香菜酱
- 10 克 新鲜香菜叶
- 1 瓣 蒜头
- 50 克 美乃滋 ,蛋黄酱
- 50 克 希腊酸奶
- 20 克 鲜榨柠檬汁
- 1 克 盐 ,约2-3小撮
- 1 克 黑胡椒粉 ,约2-3小撮
烧烤和组合
- 新鲜香菜叶 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3003.3 kJ / 717.8 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 45.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 796.8 mg