Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g onions, cut in quarters
- 1 tbsp urad dhall
- 2 sprigs curry leaves, deveined
- 3 dried chillies, non-spicy
- 2 green chillies
- 1 tsp salt
- 300 g tomatoes, cut in quarters
- 1 tsp tamarind paste, seedless
- ½ - 1 tsp asafoetida
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 220 kJ / 53 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 593 mg
Alternatywne przepisy
Sichuan Chilli Oil
50min
Mini herb and garlic pull apart bread
1h 35 min
Sri Lankan spicy sauce
2j 30 menit
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20 min
Vegetarian Summer Rolls (TM6)
1h
Curried kraut
Brak ocen
Coconut sage spritz (gut health)
10 min
Pepper rasam
15min
Creamy chicken curry and rice
45min
Thai red chicken curry and rice
40min
Tomato passata
1h 40min
Basic nut butter
30min