Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 100 g açúcar
- 50 g avelã torrada
Crepes
- 130 g manteiga
- 600 g leite
- 3 ovos
- 210 g farinha
- ½ c. chá de sal
Creme
- 150 g açúcar
- 150 g avelã torrada
- 750 g leite
- ½ c. chá de sal
- 6 gemas de ovo
- 60 g amido de milho
Cobertura
- 50 g natas
- 10 g Cointreau
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Queques de mel e frutos secos
8 Std. 30 Min
Petit-fours de chocolate branco
3 Std. 30 Min
Crepes com recheio de espargos
50min
Gelado de mel e amêndoa
8h
Bolachas urso
50min
Bolo xadrez
1h 40min
Bolo Alasca
8h
Bolo merengado de avelã com natas e framboesa
35min
Waffles em frasco
20 Min
Trufas de noz e café
4h 20min
Bolo de ananás
2h
Bolo de chocolate e framboesa
4h 20min