Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 8 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 100 g açúcar light
- 2 limas (casca, só a parte verde)
- 300 g polpa de lima congelada cortada em quatro
- 250 g iogurte grego natural
- 200 g queijo-creme
Base
- 40 g manteiga
- 30 g cacau em pó
- 100 g bolacha Maria
- Raspa de lima q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 579 kJ / 138.4 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 107.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de limão
6h 30min
Pavlova de frutos tropicais
2h 15min
Cheesecake com lemon curd
3 Std. 30 Min
Ovos-moles
1h
Mousse de avelã
2h 15min
Cheesecake no bake
45min
Tarte de chocolate
2h
Tarte de frutos silvestres
4j 10 menit
Cheesecake cozido de pêssego
4 Std.
Clafoutis de frutos silvestres
30min
Semi-frio de requeijão e maracujá
4h 30min
Cheesecake soufflé
40min