Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 6 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 140 g açúcar em pó, mais 1 c. de sopa
- 6 gemas de ovo
- 1 c. chá de café solúvel
- 20 g avelã picada
- 60 g farinha
- 40 g licor de avelã
Recheio
- 80 g açúcar
- 150 g queijo mascarpone
- 200 g queijo-creme
- 100 g natas
- 1 c. sopa de extrato de baunilha
- 20 g estabilizante para chantilly
- 5 g café solúvel
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 5 g manteiga
- Avelã picada, q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 10 doses
- Kalorie
- 18090.4 kJ / 4323.7 kcal
- Białko
- 74.6 g
- Węglowodany
- 412 g
- Tłuszcz
- 259.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 138.7 g
- Błonnik
- 20.1 g
- Sód
- 1808.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado praliné
5h 30min
Floresta negra
5óra
Ovinhos da Páscoa com lemon curd
25 Min
Semifrio de chocolate e avelã
8h 30min
Ninhos da Páscoa de merengue
3h 20min
Tartes de massa filo com morangos e queijo de cabra
30min
Quiche de beterraba
1h 30 min
Minicroissants de requeijão recheados com queijo e espinafres
1óra
Serradura de chocolate
3h 20min
Brigadeiros de colher
2óra 30p
Cobertura de chocolate negro
12 godz.
Tarte de batata-doce
1h 30 min