
Urządzenia i Akcesoria
Hamburger Buns with Stout Beer
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 portions
Składniki
-
stout beer170 g
-
honey15 g
-
active dry yeast (2¼ tsp)1 packet/envelope
-
all-purpose flour510 g
-
salt2 tsp
-
onion powder (opcjonalnie) to taste½ - 1 tsp
-
large eggs3
-
unsalted butter room temperature, in pieces, divided, plus extra, to grease115 g
-
non-stick spray oil
-
egg yolk from a large egg1
-
water2 tbsp
-
sesame seeds (opcjonalnie)2 tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
262.7 kcal /
1099.3 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
34.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
415.3 mg