Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 瓣 蒜头
- 100 克 二荆条 ,切段
- 25 克 泡椒 ,黄泡椒
- 30 克 油
- 5 克 花椒 ,青花椒
- 2 片 姜
- 20 克 青花椒油
- 100 克 莴笋 ,切滚刀块
- 100 克 金针菇
- 600 克 水
- 15 克 生抽
- 2 - 3 克 糖 ,约½茶匙
- 2 克 盐 ,约¼茶匙
- 2 - 3 克 鸡汁 ,约½茶匙
- 200 - 250 克 黑鱼 ,切薄鱼片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1757.7 kJ / 420.1 kcal
- Białko
- 29.3 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 763.5 mg