Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 糯米
- 50 克 米
- 2 片 香叶
- 1 颗 八角
- 5 克 桂皮 ,掰碎
- 2 片 山奈
- 5 克 干辣椒 ,切段
- 10 克 花椒 ,选择青红花椒混合
- 20 克 油
- 30 克 豆瓣酱
- 500 克 牛肉 ,切块
- 30 克 料酒
- 15 克 生抽
- 5 克 姜 ,切末
- 2 支 葱 ,切末
- 200 克 土豆 ,去皮切丁
- 1500 克 水
- 2 支 新鲜香菜叶 ,切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1100.7 kJ / 263.3 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 502.6 mg