Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 雞胸肉, 切塊
- 100 克 板豆腐, 稍微擠乾水份
- 1 枝 蔥, 切段
- 2 片 紫蘇葉, 略切
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- ½ 茶匙 香油
- 1 茶匙 清酒
- 20 張 水餃皮
- 20 隻 蝦仁
- 油, 少許,刷油用
- 600 克 水
沾醬
- 3 大匙 日式醬油
- 1 大匙 味醂
- 20 克 蒜頭
- 1 茶匙 香油
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 104 kJ / 24 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 0 g