Urządzenia i Akcesoria
金雞報喜合家歡
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 人份
Składniki
-
去骨去皮雞腿肉 切塊,約 3 公分200 克
-
糖 (opcjonalnie)2 茶匙
-
鹽½ 茶匙
-
玉米粉1 茶匙
-
醬油 依照個人口味調整2 茶匙
-
白芝麻油1 大匙
-
蠔油1 ½ 大匙
-
水 加 4 大匙 水2000 克
-
糯米 (預先浸泡 4 小時),洗浸瀝乾200 克
-
糖1 茶匙
-
黑麻油½ 大匙
-
深色醬油 (opcjonalnie) (詳見要訣)1 茶匙
-
油 抹油用
-
新鮮香菜 裝飾用
-
油蔥酥 裝飾用
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 人份
Sód
2923.4 mg
Białko
67.4 g
Kalorie
6010.4 kJ /
1436.5 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
213.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
團團圓圓聚寶巢
5 Przepisów
Tajwan
Tajwan
Może spodoba Ci się również...
白糖糕
4 godz. 40 min
八寶粥
4 godz. 20 min
八寶福袋年年餘
Brak ocen
港式芋頭糕
1 godz. 40 min
鷹嘴豆泥蔬菜捲餅
Brak ocen
印度咖哩烤雞捲
Brak ocen
清蒸肉圓
2 godz. 30 min
煙燻鮭魚小鬆餅
Brak ocen
迷你漢堡
Brak ocen
捲捲薯條和香蒜醬
Brak ocen
旋轉烤馬鈴薯塔
1 godz.
掛霜杏仁
10 min