Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 3 oz unsalted butter, softened
- 2 tsp sugar
- 5 ½ oz water
- 1 pinch sea salt
- 4 oz all-purpose flour
- 3 large eggs
Filling
- 1 oz freeze-dried strawberries
- 1 ½ oz confectioners sugar
- 12 oz heavy whipping cream, chilled
Icing
- 9 oz confectioners sugar
- water, for icing
- food coloring, rainbow colors, e.g. red, orange, yellow, green, blue, indigo, violet
- colored sprinkles, (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 427.5 kJ / 102.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 15.5 mg
Alternatywne przepisy
Brioche Buns
2h
Rosé Cream Puff Pastry
3h 30min
Summer Fruit with Whipped Cream and Sponge Cake
25min
Strawberry Ice (Korean-Inspired)
8h 5min
Almond Butter and Jam Ice Cream Sandwiches
1h
Shrimp and Potato Boil
40 min
Strawberry Lemonade Mimosa
10min
Orange Cream Popsicle
8u. 15min
Rainbow Fruit Tart
1h 40min
Red, White and Blueberry Ice Cream Cake
48 godz.
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries
45 min
Tres Leches Cake (Three-Milk Cake)
2h