Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Ganache Tart with Caramel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 slices
Składniki
Caramel Sauce
-
sugar9 oz
-
heavy whipping cream divided7 oz
-
water divided36 oz
-
unsalted butter cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)1 oz
-
lemon juice1 tsp
-
unsalted butter½ oz
-
vinegar1 tbsp
Chocolate Shortcrust Pastry
-
all-purpose flour7 oz
-
sugar4 oz
-
unsweetened cocoa powder3 tbsp
-
baking powder½ tsp
-
salt⅛ tsp
-
1 ½ tsp vanilla bean pastevanilla bean1
-
unsalted butter4 oz
-
large egg1
Dark Chocolate Ganache
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces7 oz
-
heavy whipping cream7 oz
-
fresh fruit to garnish
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
50.9 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
2350.4 kJ /
561.8 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
62.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Icing (Ganache)
20 min
Brioche
8 godz.
Double Vanilla Ice Cream
12 godz.
Strawberry Ice (Korean-Inspired)
8 godz. 5 min
Moon Pies
55 min
Individual Pineapple Cheesecakes
3 godz. 50 min
Chocolate Cream Pie
5 godz. 55 min
Green Smoothie Bowls (Matthew Kenney)
15 min
Chocolate Pudding
1 godz. 20 min
Fruit Tart
2 godz. 40 min
Maple Pecan Tart
1 godz. 15 min
Chocolate Peanut Butter Pie
5 godz. 50 min