Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel Sauce
- 9 oz sugar
- 7 oz heavy whipping cream, divided
- 36 oz water, divided
- 1 oz unsalted butter, cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)
- 1 tsp lemon juice
- ½ oz unsalted butter
- 1 tbsp vinegar
Chocolate Shortcrust Pastry
- 7 oz all-purpose flour
- 4 oz sugar
- 3 tbsp unsweetened cocoa powder
- ½ tsp baking powder
- ⅛ tsp salt
-
1
vanilla bean
lub 1 ½ tsp vanilla bean paste - 4 oz unsalted butter
- 1 large egg
Dark Chocolate Ganache
- 7 oz dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 7 oz heavy whipping cream
- fresh fruit, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2350.4 kJ / 561.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 62.9 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 50.9 mg
Alternatywne przepisy
Eggnog Bundt Cake
1h 45min
Candied Strawberries
35 Min
Caramel and Vanilla Pie
3h
Creamy Orange and Pineapple Jello Mold
4h 20min
Waffles
25 min
Carrot Cake Cupcakes
1h 20 min
Courtesan au Chocolat
3h 15 min
Chocolate Cake Pops
4 Std. 50 Min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3h 30min
Dark Chocolate Sauce
5 min
Chocolate Chip Cookie Bundt Cake
1h 45min
Basque Burnt Cheesecake
3 Std. 10 Min