Chocolate Ganache Tart with Caramel

Chocolate Ganache Tart with Caramel

4.4 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 slices

Składniki

Caramel Sauce
  • sugar
    9 oz
  • heavy whipping cream divided
    7 oz
  • water divided
    36 oz
  • unsalted butter cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)
    1 oz
  • lemon juice
    1 tsp
  • unsalted butter
    ½ oz
  • vinegar
    1 tbsp
Chocolate Shortcrust Pastry
  • all-purpose flour
    7 oz
  • sugar
    4 oz
  • unsweetened cocoa powder
    3 tbsp
  • baking powder
    ½ tsp
  • salt
    ⅛ tsp
  • vanilla bean
    1
    1 ½ tsp vanilla bean paste
  • unsalted butter
    4 oz
  • large egg
    1
Dark Chocolate Ganache
  • dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces
    7 oz
  • heavy whipping cream
    7 oz
  • fresh fruit to garnish

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 50.9 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 2350.4 kJ / 561.8 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 62.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...