Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Ganache Tart with Caramel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 slices
Składniki
Caramel Sauce
-
sugar9 oz
-
heavy whipping cream divided7 oz
-
water divided36 oz
-
unsalted butter cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)1 oz
-
lemon juice1 tsp
-
unsalted butter½ oz
-
vinegar1 tbsp
Chocolate Shortcrust Pastry
-
all-purpose flour7 oz
-
sugar4 oz
-
unsweetened cocoa powder3 tbsp
-
baking powder½ tsp
-
salt⅛ tsp
-
1 ½ tsp vanilla bean pastevanilla bean1
-
unsalted butter4 oz
-
large egg1
Dark Chocolate Ganache
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces7 oz
-
heavy whipping cream7 oz
-
fresh fruit to garnish
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
50.9 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
2350.4 kJ /
561.8 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
62.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rugalach
1h 55min
Cherry Nut Shortbread
1h 20min
Sticky Buns
3h 45min
Chocolate Bourbon Caramel Sauce
40min
Bacon Mayonnaise
20min
Scandinavian Brunch Roll
4h 10min
New York Black and White Cookies
1h 15min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25h 20min
S'mores Strawberry Dessert Pizza
1h 30min
Pumpkin Chai Latte
20min
Soubise Sauce
30min
Maple Caramel Dip
30min