Speltmelspizza med julesalat og taleggio

Speltmelspizza med julesalat og taleggio

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 portioner

Składniki

Dej
  • sukker
    1 tsk
  • tørgær
    2 tsk
    20 g gær, smuldret
  • vand
    220 g
  • ekstra jomfruolivenolie plus ekstra til smøring
    30 g
  • bagehvedemel
    200 g
  • speltmel
    200 g
  • havsalt
    1 ½ tsk
Topping
  • havsalt efter smag
    2 - 3 knivspidser
  • Julesalat opdelt
    450 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    20 g
  • Taleggio ost hårde skorpe fjernet, skåret i stykker (2 cm)
    200 g
  • valnødder, uden skal groft hakket, efter smag
    10 - 15 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 26.6 g
Kalorie 3130 kJ / 748 kcal
Tłuszcz 39.7 g
Błonnik 11.6 g
Węglowodany 75.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie