Stegt pizza med tomat og ost

Stegt pizza med tomat og ost

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portioner

Składniki

Dej
  • vand
    350 g
  • sukker
    1 tsk
  • tørgær
    1 tsk
    10 g gær, smuldret
  • vegetabilsk olie til smøring
  • semulje
    300 g
  • bagehvedemel plus ekstra til mel
    300 g
  • havsalt
    2 tsk
Topping
  • pecorino skåret i stykker (3-4 cm)
    100 g
    100 g Provolone (Italiensk ost), skåret i stykker (3-4 cm)
  • fed hvidløg
    1
  • ekstra jomfruolivenolie
    30 g
  • hakkede tomater, dåse
    400 g
  • havsalt
    1 tsk
  • basilikum, frisk kun blade
    2 kviste
  • oregano, tørret
    1 tsk
  • vegetabilsk olie til stegning

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 2121 kJ / 507 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 59.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie