Wersje kompatybilne
Spalla di agnello a cottura lenta con vino rosso e rosmarino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di spalla di agnello, senza ossa
- burro q.b.
- sale marino, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- 7 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 80 g di aceto balsamico
- 250 g di vino rosso
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di cipolla rossa, in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Impasto base per pane
1h
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4 Std.
Cornetti sfogliati (TM6)
9h
Zuppa di cipolle alla francese con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h
Spezzatino di maiale, purè di verdure e broccoli (Bimby Friend)
55 Min
Tacchino del Ringraziamento
55h
Costolette di agnello in salsa bernese
4 Std.
Gelato veloce alle ciliegie
20 Min
Pinsa romana alla carbonara
4 Std.
Broéto chioggiotto
1h 10min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1h
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3h