Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gouda, in Stücken
- 40 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Milch
- 40 g Mehl
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 500 g Blattspinat, TK
- 300 g Feta, in Stücken
- 100 g Schmand
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 300 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 9 - 12 Lasagneplatten, ungekocht
- 30 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2318 kJ / 554 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1173 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30min
Vegetarische Fladenbrotpizza
30min
Kartoffel-Spinat-Gratin
1h 30min
Spätzle-Auflauf mit Spinat
55min
Ravioli-Lasagne
1h
Zucchini-Kartoffel-Parmigiana
1h 15 min
Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
45min
Mini-Mozzarella-Cannelloni
1h
Vegetarische Quiche mit Spinat und Paprika
1h 15 min
Halloumi-Wraps
40min
Spargelgratin
1h 15 min
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30min