Urządzenia i Akcesoria
Vanille-Schoko-Espresso-Törtchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Stück
Składniki
-
Instant-Kaffeepulver2 TL
-
Wasser, heiß15 g
-
Zucker50 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Sahnesteif2 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Mascarpone250 g
-
Frischkäse100 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken30 g
-
Backkakao10 g
-
Löffelbiskuits (ca. 10 cm lang)360 g
-
Kakaopulver zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
316 mg
Białko
11 g
Kalorie
2577 kJ /
616 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2023
40 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Brownie-Spekulatius-Törtchen
1 godz. 25 min
Schoko-Weihnachtstorte
17 godz.
Apfel-Tiramisu-Torte
9 godz. 30 min
Marzipan-Eierlikör-Torte
3 godz.
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Schoko-Nougat-Bömbchen
1 godz.
Erdbeer-Bienenstich
3 godz.
Oster-Whoopie-Pies
1 godz. 35 min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Kaffee-Doppeldecker
3 godz.
Holländische Kirschtorte
2 godz. 30 min
Pistazien-Mini-Gugelhupfe
1 godz.