![Kapern-Ei-Aufstrich Kapern-Ei-Aufstrich](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1a675502df6bda9822ea382c3e53e45d/Derivates/de76f7b2cbb109ddfdb8c297310fda50cedfc866.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 800 g Wasser zum Kochen
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Dill, abgezupft
- 40 g Gewürzgurken, in Stücken
- 30 g Mayonnaise
- 200 g Schmand
- 30 g Kapern (z. B. Non-Pareilles, abgetropft)
- ½ - ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 5 g Gurkenwasser
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 4036 kJ / 965 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 86 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1645 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rucola-Feta-Suppe
35min
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Roter Ziegen-Streich
25min
Senfgurken-Suppe mit Fleischbällchen
1h
Basis-Gewürz
5min
Rotkohlcremesuppe
40min
Eingelegte Heringe
12 Std.
Herzhafter Käsekuchen mit Entenbrust und Preiselbeeren
1 Std. 40 Min
Walnuss-Aufstrich mit Schinkenspeck
10min
Himbeer-Balsamico-Sirup mit Rosmarin
3h
Apfel-Radieschen-Kartoffel-Salat
50min
Dattel-Speck-Dip
30min