Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 萵筍 (A菜心),約3支,去除外皮及白色粗纖維,切段(5 公分)
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 40 克 糖
- 15 克 米醋
- 15 克 醬油
- ½ 支 新鮮紅辣椒 ,切圈 (opcjonalnie)
- 香油 ,少許
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 153 kJ / 36.6 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 724.3 mg