Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kvásek
- 150 gramů pšenice, celých zrn (viz Tip)
- 550 gramů chlebové pšeničné mouky
- 550 gramů vody
- 3 - 6 polévkových lžic slunečnicových semínek, dýňových semínek nebo sezamových semínek
- 15 gramů soli
-
5
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného (viz Tip)
(opcjonalnie)
lub ½ čajové lžičky instantního droždí (opcjonalnie) - máslo, na vymazání formy
- 1 - 2 polévkové lžíce žitného kvásku (viz Tip) nebo pšeničného kvásku
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 357.4 kJ / 85.4 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 195.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toastový chléb (bez lepku)
14 Std.
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50 min
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29u. 45min
Celozrnné pita chleby s hummusem a zeleninou pro posílení vaší pleti
1h 45min
Celozrnný chléb
3h
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Křupavý jogurtový chléb
3h
Veganské kynuté rohlíčky s ořechovou náplní a polevou
2h 10min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15 min
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Kváskový chléb
16h 30min