Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kvásek
- 150 gramů pšenice, celých zrn (viz Tip)
- 550 gramů chlebové pšeničné mouky
- 550 gramů vody
- 3 - 6 polévkových lžic slunečnicových semínek, dýňových semínek nebo sezamových semínek
- 15 gramů soli
-
5
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného (viz Tip)
(opcjonalnie)
lub ½ čajové lžičky instantního droždí (opcjonalnie) - máslo, na vymazání formy
- 1 - 2 polévkové lžíce žitného kvásku (viz Tip) nebo pšeničného kvásku
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 357.4 kJ / 85.4 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 195.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Tradiční chléb se semínky
1h 50min
Makové bagely
1 Std. 25 Min
Kváskový chléb
16h 30min
Mazanec
2 Std. 15 Min
Celozrnné špaldové housky
35 min
Francouzské croissanty
12 Std.
Chlebový žitný kvásek
84hod. 15min
Okurkové pickles
Brak ocen
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29 Std. 45 Min