![Rote Paprika-Sauce (Ajvar) Rote Paprika-Sauce (Ajvar)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B146EDD-272A-4B43-B575-01DCF60FC97A/Derivates/506c7859-0145-40b9-b443-99b2cf4ff55d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g rote Paprika, in Stücken
- 150 g Zucker
- 70 g Öl
- ½ TL Chilipulver
- 2 TL Salz
- 50 g Tomatenmark
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 3 Knoblauchzehen
- 70 g Weißweinessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1608 kJ / 384 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Röstpaprikasauce auf Vorrat
50min
Bayerischer Leberkäse
14sa 30 dk
Lebkuchen-Gewürz
5 min
Ingwer-Knoblauch-Paste
10min
Basis-Gewürz
5 min
Sweet Chilli Sauce
40min
Za'atar-Gewürzmischung
5 min
Süßer Aprikosen-Senf
55 dk
Zucchini-Ketchup
1sa
Johannisbeer-Apfel-Essig
4 Std. 20 Min
Paprika-Tomaten-Chutney
1sa
Basilikum-Toast mit Kräuterfrischkäse und Zitronenöl
3h