![Dill-Essig-Gurken Dill-Essig-Gurken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85d3038f7f0b5839fe222ca853eb6907/Derivates/ec84378070aa4dc467c56397a77be8148ebb9f9d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g Einlegegurken
- 6 TL Salz
- 120 g Wasser und mehr zum Angießen
- 700 g Balsamico, hell
- 100 g Honig
- 200 g Zucker
- 30 g Zitronensaft
- 5 Knoblauchzehen, in dünnen Scheiben
- 1 Bund Dill, grob gehackt
- 50 g frische Meerrettichwurzel, in feinen Scheiben
- 5 geh. TL Senfkörner, braun (ca. 25 g)
- 5 TL Pfefferkörner, schwarz (ca. 25 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1883 kJ / 450 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 2360 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eingelegte Honiggurken
10hod. 15min
Bärlauchöl
15 dk
Tomaten-Ketchup
40min
Eingelegte Gurkensticks
10 Std.
Bärlauchsalz
27 Std. 25 Min
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1h 30min
Eingelegte Gewürzgurken
10 Std.
Zucchini-Ketchup
1sa
Bärlauch-Buletten
30 dk
Paprika-Tomaten-Chutney
1sa
Bärlauchbutter
10min
Rhabarber-Vanille-Sirup
1sa