Urządzenia i Akcesoria
Dill-Essig-Gurken
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 336 godz.
5 Gläser
Składniki
-
Einlegegurken1400 g
-
Salz6 TL
-
Wasser und mehr zum Angießen120 g
-
Balsamico, hell700 g
-
Honig100 g
-
Zucker200 g
-
Zitronensaft30 g
-
Knoblauchzehen in dünnen Scheiben5
-
Dill grob gehackt1 Bund
-
frische Meerrettichwurzel in feinen Scheiben50 g
-
Senfkörner, braun (ca. 25 g)5 geh. TL
-
Pfefferkörner, schwarz (ca. 25 g)5 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Glas
Sód
2360 mg
Białko
6 g
Kalorie
1883 kJ /
450 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2022
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Paprika-Tomaten-Chutney
1 h
Tomaten-Ketchup
40 min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 h
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 h 30 min
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Eingelegte Gurkensticks
10 h
Eingelegte Gewürzgurken
10 h
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Pflaumensirup
25 min
Eingelegte Honiggurken
10 h 15 min
Mixed Pickles
336 h
Zucchini-Ketchup
1 h