Bundt cake de calabaza

Bundt cake de calabaza

4.5 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 raciones

Składniki

Calabaza cocida
  • de agua
    300 g
  • de calabaza en trozos (2-3 cm)
    150 g
Bundt cake
  • mantequilla para engrasar
  • harina de repostería para espolvorear
  • huevos
    6
  • de azúcar
    280 g
  • tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
    5 - 6
  • de vainilla líquida
    10 g
  • de aceite de girasol
    130 g
  • de harina de repostería
    300 g
  • de polvo de hornear
    1 cucharadita
  • de agua
    150 g
Glaseado blanco
  • de azúcar
    100 g
  • de clara de huevo
    15 g
  • de zumo de limón
    2 - 3 gotas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 255 kcal / 1066 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 37.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 51.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...