![Bundt cake de calabaza Bundt cake de calabaza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8bb0a29b5c37dc891aaab235d3ba6a62/Derivates/54c16966c6304ca9c328d7fbde62cceb87db3322.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Calabaza cocida
- 300 g de agua
- 150 g de calabaza en trozos (2-3 cm)
Bundt cake
- mantequilla para engrasar
- harina de repostería para espolvorear
- 6 huevos
- 280 g de azúcar
- 5 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 10 g de vainilla líquida
- 130 g de aceite de girasol
- 300 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 150 g de agua
Glaseado blanco
- 100 g de azúcar
- 15 g de clara de huevo
- 2 - 3 gotas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1066 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 51.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho ligero con orange curd
1h 15 min
Bizcocho de leche condensada
1h
Magdalenas con kiwi
1h
Caracolas de manzana
2h 20min
The new choco king
3h 45min
Bundt cake de calabacín y cacao
1u. 10min
Trufas de tiramisú
45min
Bundt cake de nata y cítricos
1u. 25min
Brioche de frutos secos (sin lácteos y sin huevo)
2h 15min
Pastas crujientes de almendra con chocolate
40min
Muffins de batata con nueces
1h
Cake de yogur y chocolate
1h 30min