Bundt cake de calabaza

Bundt cake de calabaza

4.5 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 raciones

Składniki

Calabaza cocida
  • 300 g de agua
  • 150 g de calabaza en trozos (2-3 cm)
Bundt cake
  • mantequilla para engrasar
  • harina de repostería para espolvorear
  • 6 huevos
  • 280 g de azúcar
  • 5 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • 10 g de vainilla líquida
  • 130 g de aceite de girasol
  • 300 g de harina de repostería
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
  • 150 g de agua
Glaseado blanco
  • 100 g de azúcar
  • 15 g de clara de huevo
  • 2 - 3 gotas de zumo de limón

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 51.5 mg
Białko 4 g
Kalorie 1066 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 37.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...