Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
海苔饼壳
- 5 - 6 片 海苔片
- 80 克 气泡矿泉水
-
40
克 面粉
lub 40 克 天妇罗粉 - 1 颗 蛋清
- ¼ 茶匙 小苏打 ,约1小撮
- 1 - 2 小撮 盐
- 1000 克 水
- 200 克 寿司用米
- 3 汤匙 寿司醋
- 2 茶匙 糖
- 1 茶匙 盐
牛油果芥末酱
- 40 克 洋葱 ,切块
- 1 个 牛油果 ,切块
- 10 克 鲜榨柠檬汁
- 2 茶匙 芥末酱 ,约5克
- 2 - 3 小撮 盐
蛋黄酱
- 25 克 泡姜 ,沥干,切碎
- 15 - 20 克 香甜辣椒酱sriracha
- 50 克 美乃滋
- 2 小撮 糖
组装
- 油 ,用于油炸
-
200
克 新鲜三文鱼鱼排 ,切片
lub 200 克 生鱼片用金枪鱼 ,切片 - 鲑鱼籽 ,装饰用,可省略
- 芝麻,烤熟的 ,装饰用
- 毛豆仁 ,熟的,装饰用,可省略
- Wartości odżywcze
- na 1 块(pc)
- Kalorie
- 1355 kJ / 323.9 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 763.4 mg